Sollicitatieprocedure
Overslaan naar content
Consultants in een meeting over een strategieproject

Benieuwd naar onze sollicitatieprocedure?

Deze bestaat uit 2 rondes, van elk 3 gesprekken. Elk gesprek bestaat uit een 'fit interview' en een 'case interview'.

Laten zien wie je bent

In het eerste deel van elk gesprek - het fit interview - zijn we benieuwd naar wie je bent, wat je hebt bereikt en wat je ambities zijn. We geven je inzicht in de cultuur bij Gupta, zodat we samen kunnen onderzoeken of dit een goede match voor je is.

Laten zien wat je kunt

Naast je persoonlijkheid zijn we ook erg benieuwd naar je skills. Het tweede gedeelte - het case interview - van elk gesprek bestaat uit een case. Wij introduceren een situatie en een probleem. Aan jou de uitdaging om dit probleem op te lossen en binnen een half uur tot een advies te komen.

Aanbod

Zonder kleerscheuren de eindstreep gehaald? Super! Dan verwelkomen we je graag in ons team! Je ontvangt zo snel mogelijk een aanbod van ons, dat we natuurlijk uitgebreid toelichten. Starten kan wanneer jij wilt: de volgende dag al, of na een paar maanden als dat beter uitkomt.

Case interviewing, wat is dat?

Door middel van een case interview krijgen we een accuraat beeld van je capaciteiten als toekomstig consultant. Tijdens dit interview probeer je een strategisch vraagstuk op te lossen. In het begin van het case interview ontvang je belangrijke informatie over het vraagstuk, waarmee je aan de slag gaat. Op basis van jouw bevindingen en analyses deel je je conclusie aan het eind van het gesprek.

De cases hebben meestal geen goed of fout antwoord, we letten meer op hoe je tot een antwoord komt dan op het antwoord zelf. Onze cases gaan over uiteenlopende onderwerpen, binnen en buiten de zorg. Kennis van de zorg is niet nodig.

Hoe kan ik me voorbereiden op het interview?

Lees uitgebreid over case interviewing en oefen voldoende cases, online en in real-life. We bieden iedere sollicitant aan om een case te oefenen met een van onze collega's. Dit is geheel zonder oordeel en je krijgt voldoende tips mee voor je eerste echte interview.

Welke competenties toetsen jullie?

We vinden het belangrijk dat een strategieconsultant analytisch scherp is, goed functioneert in een groep én graag wil leren. In de case interviews toetsen we ook je reken- en communicatievaardigheden, oordeelsvorming en creativiteit.

Mijn eerste gesprek staat gepland, is er een mogelijkheid om cases met jullie te oefenen?

Ja, zeker. We bieden elke kandidaat die uitgenodigd wordt voor een eerste ronde de mogelijkheid om een oefencase in te plannen met een van onze collega's. Dit gesprek weegt niet mee in de beoordeling van je eerste gesprek én je krijgt bruikbare tips mee.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct!

Connect on Magnet.me